Schaatstraining

 

 Voor schaatsers die gericht willen trainen op techniek, snelheid of conditie en die misschien af en toe een wedstrijd willen rijden, is er schaatstraining. Je hebt de keuze uit een abonnement mét of zónder wedstrijdlicentie voor langebaan- en marathonwedstrijden.

Activiteiten

Door het jaar heen biedt de 5 dorpen verschillende trainingsvormen aan:

In het voorjaar en de zomer zijn er bostrainingen, fietstrainingen en skeelertrainingen. Allemaal gericht op het krijgen van een goede basisconditie en ook een meer schaatsspecifieke conditie.

In de winter zijn er de schaatstrainingen op de Jaap Eden IJsbaan, gegeven op dinsdag- woensdag, vrijdag en zaterdag.

Ook is er vanaf september tot april op donderdagavond de mogelijkheid om in een zaal boven sporthal De Fuik in Kortenhoef gerichte conditie- en krachttraining te doen.

Alle trainingen worden gegeven door trainers van onze eigen club.

Training

Er wordt gericht getraind op het verkrijgen van een betere conditie, een betere schaatstechniek en dus meer snelheid. Tijdens de trainingen worden alle aspecten van een wedstrijd geoefend: de start, het versnellen (de steigerung), de bocht etc.. Het oefenen van die onderdelen maakt dat je handiger, stabieler en sterker op schaatsen wordt.

Wat je daar dan uiteindelijk mee doet, is niet zo belangrijk. Vele schaatsers genieten van het vrije gevoel op het ijs en trainen lekker iedere week. Maar een aantal wordt een fanatieke wedstrijdschaatser en soms wordt zelfs de Nederlandse top bereikt. 
Daarom bieden we ook de mogelijkheid om wedstrijden te rijden.

Wedstrijden

De ”Baanvereniging Groot Amsterdam.” organiseert de wedstrijden in op de Jaap Edenbaan.

Daarnaast organiseert de 5 dorpen ook wedstrijden in Hoorn (vaak houden we daar de clubkampioenschappen voor álle schaatsende leden van de club) en in Heerenveen.

Meedoen aan wedstrijden is altijd vrijwillig, je doet het omdat je het leuk vindt om je eens te meten aan een tegenstander. Of om eens te kijken hoe snel je echt die 100, 300 of 500 meter kan schaatsen.

Voor het meedoen aan een langebaan- en/of marathonwedstrijd heb je een wedstrijdlicentie nodig. Die kun je kopen in knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/
Dat kan alleen als je eerst hebt ingeschreven als lid van onze club, met je dan verkregen relatienummer kun je hier een account aanmaken in ‘Mijn KNSB’.

Wanneer schaatstraining?

dinsdag18:15u - 19:20u
woensdag17:50u - 19:20u *
woensdag19:40u - 20:45u **
vrijdag18:10u - 19:15u
zaterdag08:00u - 09:05u **
zaterdag18:15u - 19:20u

* Selectie, op uitnodiging
** Geen pupillen
Zie ook
Trainingstijden

Voor pupillen en junioren die net van het jeugdschaatsen komen adviseren we de schaatstrainingen op dinsdag-, vrijdag- en zaterdagavond. De woensdagavond training is niet zo geschikt voor hen.

Het kostenoverzicht voor hardrijders is hier beschikbaar

Waar schaatsen?

Het adres van de Jaap Eden IJsbaan is Radioweg 64, 1098 NJ Amsterdam.
Het vervoer naar de ijsbaan moet je zelf regelen. Je kunt eventueel carpoolen met andere leden.

 

Inschrijven wedstrijden

Wedstrijden vinden meestal plaats op zaterdagavond, zondagochtend of zondagavond.

Een overzicht van de wedstrijden en de mogelijkheid om je in te schrijven zijn te vinden op:

 

Vragen of aanmelden?

Voor vragen kun je mailen naar:
schaatstraining@de5dorpen.nl

Aanmelden kan hier!