Nieuwsberichten

 

Bostraining Senioren ook van start

Wij zijn verheugd dat de corona-maatregelen nog verder versoepeld zijn en dat ook de senioren (leeftijd vanaf 18 jaar) weer in clubverband mogen trainen. Wij willen als ijsclub dan ook graag de bostraining starten nu dat weer kan. We hopen je snel weer te zien zodat je conditie op peil blijft voor het nieuwe seizoen.

De bostraining voor de senioren start op maandag 11 mei om 19.00 uur op de gebruikelijke plek bij Natuurmonumenten in ’s Graveland.

Voor die trainingen gelden strikte protocollen die wij als vereniging uiteraard zullen volgen (NOC/NSF: https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_verantwoord-sporten-v2.pdf en van de KNSB: https://storage.knsb.nl/2020/04/0c686b11-200424-knsb_sportspecifieke_protocollen.pdf).Dit betekent onder meer dat getraind wordt op anderhalve meter afstand.

Zomertrainingen jeugd gestart

De zomertrainingen in het bos en op de skeelerbaan zijn weer gestart. Natuurlijk met de nodige voorzorgsmaatregelen qua afstand maar het kan doorgaan. Lekker hardlopen en oefeningen doen in het bos of rondjes draaien op de skeelerbaan. Zeker in deze tijd een aangename afwisseling.

De bostraining voor de wedstrijdjeugd (tot en met 12 jaar en vanaf 13 tot en met 18 jaar) start op maandag 11 mei om 19.00 uur op de gebruikelijke plek bij Natuurmonumenten in ’s Graveland.

De skeeler training start op donderdag 14 mei om 18.30 uur in Baambrugge voor de groep tot en met 12 jaar en vanaf 19.15 uur voor de groep van 13 tot en met 18 jaar.

Voor die trainingen gelden strikte protocollen die wij als vereniging uiteraard zullen volgen (NOC/NSF: https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_verantwoord-sporten-v2.pdf en van de KNSB: https://storage.knsb.nl/2020/04/0c686b11-200424-knsb_sportspecifieke_protocollen.pdf).Dit betekent onder meer dat de wedstrijdjeugd tot en met 12 jaar apart zal trainen van die van 13 tot en met 18 jaar. En dat getraind wordt op anderhalve meter afstand.

Wedstrijden in Thialf – 2020

Op 11 februari 2020 stapten er weer veel leden in de auto naar Thialf Heerenveen. Al dan niet vergezeld door vaders, moeders, opa’s en oma’s, het was een gezellige drukte. En in Thialf zijn de omstandigheden altijd zo anders dan in ons winderige Amsterdam. Vooral voor de jeugdleden betekent dat een regen van PR’s en dat is natuurlijk goed voor de spirit. Daar train je tenslotte voor! Hieronder een aantal foto’s die gemaakt zijn. En als je ook nog leuke foto’s hebt (vooral van de senioren), mail ze naar redactie@de5dorpen.nl

Lees meer…

Kom jij ook schaatsen?

Om het jeugdschaatsen te promoten, is er een flyer gemaakt die op de scholen wordt uitgedeeld.
Maar mond op mond reclame is vaak nog effectiever dus….. Stel de vraag gerust om je heen! Kom jij ook schaatsen?

En dat geldt natuurlijk niet alleen voor de jeugd maar ook voor het toerschaatsen, de schaatstraining en het marathonschaatsen.

Lees meer…