Nieuwsberichten

 

Kom jij ook schaatsen?

Om het jeugdschaatsen te promoten, is er een flyer gemaakt die op de scholen wordt uitgedeeld.
Maar mond op mond reclame is vaak nog effectiever dus….. Stel de vraag gerust om je heen! Kom jij ook schaatsen?

En dat geldt natuurlijk niet alleen voor de jeugd maar ook voor het toerschaatsen, de schaatstraining en het marathonschaatsen.

Lees meer…

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Wanneer: vrijdag 27 september 2019

Plaats: gebouw van de Ankeveense IJsclub te Ankeveen

Tijd: 20.00 uur

We hopen dat jullie erbij zijn!

Voor het geval er op dat tijdstip niet voldoende leden aanwezig zijn om rechtsgeldig besluiten te kunnen nemen wordt er al op diezelfde avond een nieuwe vergadering bijeengeroepen tegen 20:15 uur. De agenda zal gelijk zijn en een dergelijke tweede vergadering zal ongeacht het aantal aanwezige leden rechtsgeldig besluiten kunnen nemen.

Lees meer…

De Jagermeester

De jeugdschaatsers hebben op zaterdag 16 maart de jagermeester gereden.  Dat is rondjes rijden achter een aantal trainers aan op een bepaald tempo. De kinderen reden 4, 6, 8, 13, 18, 20 of 22 rondjes. Het aantal rondjes dat ze moesten rijden, was afhankelijk van de tijd op de schaatsproef vorige week. Met windkracht 6 viel dat niet mee, maar ze hebben het allemaal gehaald. Als beloning kregen ze na afloop een bakje friet.

De schaatsen kunnen voorlopig in het vet! Op zondag 24 maart krijgt iedereen zijn diploma bij de afsluiting van het seizoen in het Wapen van Ankeveen.

Lees meer…

Sprintkampioenschappen

Afgelopen zondag, 10 maart,  waren op de vroege en regenachtige zondagochtend al veel leden aanwezig op de Jaap Edenbaan. Zij deden mee aan de sprintkampioenschappen van de club. Er konden diverse afstanden gereden worden; 100-300-500-700 en 1000 meter. Door de wind en het enigszins stroeve ijs, vanwege de miezerregen, werden er niet zo heel veel pr’s geschaatst. Toch was het een mooie laatste wedstrijd voor de meesten. De jury was ook weer paraat, er waren veel toeschouwers komen kijken en er was na afloop een heuse prijsuitreiking in de Jaap.

Lees meer…

Nieuwe Website!

Het heeft even geduurd maar de nieuwe website is online.

Vanaf nu is de website weer hèt kanaal om informatie met jullie te delen. Maar ook om leuke berichten tijdens het seizoen (zowel winter als zomer) met elkaar te delen. Daarom hierbij het verzoek aan alle leden én ouders om foto’s en stukjes tekst met de redactie te delen zodat wij het kunnen plaatsen.

Mailen kan naar: redactie@de5dorpen.nl

De website is steeds ‘in ontwikkeling’ dus zie je dingen die niet kloppen of toegevoegd moeten worden, mail ons dan!