Nieuwsberichten

 

Recreanten fietstraining IJsclub De Vijf Dorpen

Een verslag van “Fietsgroep Harry”

De eerste rit start altijd op de eerste woensdag ná de ingang van de zomertijd op de laatste zondag van maart, dit jaar al op 30 maart. Gestart wordt bij de kerk van Ankeveen om 19.00 uur precies. Tegenwoordig mogen we ons daar verheugen op een bankje.

Lees meer…

Recreanten fietsen start op 31 maart, seizoen 2021

“Het zou leuk zijn als de groep iets zou uitbreiden”

Ook dit seizoen fietsen de recreanten weer met elkaar op woensdagavond.
We starten na het ingaan van de zomertijd op woensdag 31 maart om 19.00 uur voor de kerk in Ankeveen tegenover de ijsbaan.
De afstand die we ’s avonds fietsen wordt bepaald door de daglengte en varieert van 40 – 70 km, met gemiddeld 50 km per avond.
We starten alleen bij droog weer, maar als het onderweg gaat regenen hebben we gewoon pech.
We maken mooie tochten in onze prachtige omgeving: van Amsterdam tot Amersfoort en van Almere tot Soesterberg. Door de weiden, bossen en heiden en langs rivieren en meren, ieder avond wat anders. Er wordt niet geracet maar gewoon lekker doorgefietst. Samen uit, samen veilig weer thuis.

Lees meer…

Laatste les jeugdschaatsen

Op zaterdag 20 maart 221 was alweer de laatste les van het schaatsseizoen 2020/2021. Het was een feestelijke afsluiting met aan het eind van het lesuur het uitreiken van de schaatsdiploma’s met daarop het behaalde niveau van de schaatsproef.
Lieke Galesloot en Freek Valkonet mochten de felbegeerde bekers van het snelste meisje en de snelste jongen van het schaatsseizoen in ontvangst nemen.
Ook namen we afscheid van jeugdcommissielid Marlies en trainer Ralph. Ralph en Marlies super bedankt voor jullie inzet voor de vereniging!

Lees meer…

Jeugdschaatsproef 2021

Op 6 maart 2021 heeft de jeugd de bekende schaatsproeven aan het eind van het seizoen afgelegd. Toen iedereen geweest was, werd het tijd voor de traditionele massastart met alle leden en een aantal trainers.

 

Bostraining Senioren ook van start

Wij zijn verheugd dat de corona-maatregelen nog verder versoepeld zijn en dat ook de senioren (leeftijd vanaf 18 jaar) weer in clubverband mogen trainen. Wij willen als ijsclub dan ook graag de bostraining starten nu dat weer kan. We hopen je snel weer te zien zodat je conditie op peil blijft voor het nieuwe seizoen.

De bostraining voor de senioren start op maandag 11 mei om 19.00 uur op de gebruikelijke plek bij Natuurmonumenten in ’s Graveland.

Voor die trainingen gelden strikte protocollen die wij als vereniging uiteraard zullen volgen (NOC/NSF: https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_verantwoord-sporten-v2.pdf en van de KNSB: https://storage.knsb.nl/2020/04/0c686b11-200424-knsb_sportspecifieke_protocollen.pdf).Dit betekent onder meer dat getraind wordt op anderhalve meter afstand.

Zomertrainingen jeugd gestart

De zomertrainingen in het bos en op de skeelerbaan zijn weer gestart. Natuurlijk met de nodige voorzorgsmaatregelen qua afstand maar het kan doorgaan. Lekker hardlopen en oefeningen doen in het bos of rondjes draaien op de skeelerbaan. Zeker in deze tijd een aangename afwisseling.

De bostraining voor de wedstrijdjeugd (tot en met 12 jaar en vanaf 13 tot en met 18 jaar) start op maandag 11 mei om 19.00 uur op de gebruikelijke plek bij Natuurmonumenten in ’s Graveland.

De skeeler training start op donderdag 14 mei om 18.30 uur in Baambrugge voor de groep tot en met 12 jaar en vanaf 19.15 uur voor de groep van 13 tot en met 18 jaar.

Voor die trainingen gelden strikte protocollen die wij als vereniging uiteraard zullen volgen (NOC/NSF: https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_verantwoord-sporten-v2.pdf en van de KNSB: https://storage.knsb.nl/2020/04/0c686b11-200424-knsb_sportspecifieke_protocollen.pdf).Dit betekent onder meer dat de wedstrijdjeugd tot en met 12 jaar apart zal trainen van die van 13 tot en met 18 jaar. En dat getraind wordt op anderhalve meter afstand.

Wedstrijden in Thialf – 2020

Op 11 februari 2020 stapten er weer veel leden in de auto naar Thialf Heerenveen. Al dan niet vergezeld door vaders, moeders, opa’s en oma’s, het was een gezellige drukte. En in Thialf zijn de omstandigheden altijd zo anders dan in ons winderige Amsterdam. Vooral voor de jeugdleden betekent dat een regen van PR’s en dat is natuurlijk goed voor de spirit. Daar train je tenslotte voor! Hieronder een aantal foto’s die gemaakt zijn. En als je ook nog leuke foto’s hebt (vooral van de senioren), mail ze naar redactie@de5dorpen.nl

Lees meer…