Een verslag van “Fietsgroep Harry”

De eerste rit start altijd op de eerste woensdag ná de ingang van de zomertijd op de laatste zondag van maart, dit jaar al op 30 maart. Gestart wordt bij de kerk van Ankeveen om 19.00 uur precies. Tegenwoordig mogen we ons daar verheugen op een bankje.

Er wordt gestreefd met zonsondergang terug te zijn. Dat betekent dat iedere fietsavond de ronden langer worden tot eind juni en dan weer langzaamaan korter. Vanaf half augustus is dat al weer goed te merken. Door het mooie weer in september kon er nog tot halverwege de maand gefietst worden.

Er werden 22 avonden gefietst van 30 maart tot en met 14 september. En de jubileum-dagrit op 25 september.  Op 6 april en 8 juni niet gereden vanwege regen en op 27 april niet vanwege Koningsdag.

Op 18 mei was er na een kort rondje een borrel in Kortenhoef bij Liesbeth.

De avonden waren tot half juni wat fris maar daarna lekker warm. De meeste avonden kenden een vaak adembenemend mooie zonsondergang. Werkelijk uitzonderlijk. Behalve tijdens de Jubileumrit werd er niet lek gereden (1 lekke band) en werden de tochten niet verstoord door regen.

 otaal gezamenlijk gereden 6691 km.

Kortste afstand het “korte” rondje Abcoude op 30 maart 34 km.

Langste afstand de ronde naar Austerlitz op 29 juni 81 km.

Met als extra de Jubileum toertocht 40 jaar De Vijf Dorpen op 25 september van 85 km.

Het grootste aantal deelnemers was 10 tijdens de Jubileum toertocht en 8 op een avond. Het kleinste aantal was 1, toen het pas droog werd om 19.00 uur precies.

Gemiddeld reden er bij de 23 tochten 5 fietsers mee.

Op 2 avonden kon de groep zich na een eerdere vruchteloze poging eindelijk permitteren een ijsje te eten en wel op 10 augustus bij 28 graden te Oud-Loosdrecht en op 24 augustus bij 26 graden te Vreeland.

Ons fiets lid uit Bussum kan zomaar met 16 aanwezige avonden de meeste kilometers hebben gemaakt, want de 15 kilometers visa versa van Ankeveen naar Bussum tikken flink aan.

 Dick Landsmeer

26 september 2022