22 maart 2014: Kampioenschap van Amsterdam

Kampioenschap van AmsterdamOp deze zondag was weer het kampioenschap van Amsterdam georganiseerd, er deden ook dit jaar weer veel clubgenoten aan mee !
Er kwamen in totaal 19 clubgenoten aan de start in de categoriƫn:
 Aantal     Categorie
    12        Pupillen
     4         Junioren
     1         (Neo)senioren
     2         Masters
Dat leverde uiteindelijk 4 kampioenen op, een prima resultaat !
Namens onze schaatsvereniging deden mee :

Lees meer...

02 maart 2014: Maike Brinksma doet mee aan NK Allround

Maike Brinksma in aktie bij het NK
In het weekend van 1 & 2 maart heeft onze clubgenote Maike Brinskma deelgenomen aan het NK Allround.
Maike is al sinds haar vroege jeugd een gewaardeerd lid van onze schaatsclub. Maike is door haar grote talent & goede training, die zij -mede van onze club- gehad heeft, tot een groot schaatster uitgegroeid.

Lees meer...

28 februari 2014: Emma van Rijn wordt Nederlands Kampioen

Emma van Rijn
Met een miniem verschil van zeven honderdsten van een seconde heeft Emma van Rijn (21) op de NK Neo-senioren in Enschede de Nederlandse titel veroverd op de 500 meter.
Emma is al heel lang lid van 'de 5 dorpen', en heeft haar hele jeugd bij onze vereniging geschaatst.

Lees meer...

22 februari 14: Maike Brinksma naar NK Allround!!

Maike Brinksma naar het NK AllroundHet komende weekend (28 feb, 1 & 2 mrt) doet onze clubgenote Maike Brinksma mee aan het NK Allround in het Olympisch Stadion in Amsterdam, op
de Coolste Baan van Nederland.

Dat Maike zich hiervoor geplaatst heeft, is een geweldige prestatie! Maike zal zich tijdens het NK meten met de schaatstop van Nederland (die ook tijdens de Olympische Spelen actief was, zoals o.a.: Ireen Wust, Jorien ter Mors, Margot Boer en Marrit Leenstra).
Kom ook, om Maike aan te moedigen !! Er zijn nog kaarten beschikbaar, kijk maar op Schaatsen.nl.

Schaats- en hardrijdersvereniging 'de 5 dorpen' wenst Maike heel veel succes!

16 februari 2014: clubkampioenschappen verreden

Op zondagochtend zijn in alle vroegte (van 7u tot 9u !!) de clubkampioenschappen van 'de 5 dorpen' verreden. Het was gelukkig droog en het ijs was goed, maar er stond wel een flinke wind.
Het werd een supergezellige wedstrijd, waaraan vooral veel pupillen en masters deelnamen. Er werd door alle deelnemers fel gestreden om de prestigieuze podiumplaatsen !

In de uitslag kan je zien, welke afstanden er verreden zijn en welke tijd de clubleden gereden hebben. Er zijn weer veel Persoonlijke Records gereden ! Alle personen die dit betreft: van harte gefeliciteerd ! Dat is een prachtige prestatie, zeker gezien de winderige omstandigheden ...

Op het eind was er nog tijd over voor een extra 300 m voor alle deelnemers en bovendien hebben de pupillen zelf een marathonnetje georganiseerd om de laatste minuten vol te maken. Hulde !
Onze speakster Annie haakte hier prima op in, en heeft met veel enthousiasme het wedstrijdverband in deze activiteit gebracht. Hardstikke goed, zeg !

Lees meer...