15 & 16 februari 2014: Nederlands Kampioenschap (NK) Masters

In het weekend van 15/16 februari is het NK Masters Allround en Afstanden in Eindhoven verreden.
Ook onze schaatsvereniging heeft een paar zeer goed presterende Masters. (Schaatsers > 40 jaar)
Onze clubgenoten Mario Hagen & Bart Brinksma hadden zich dan ook gekwalificeerd voor dit NK!! Een fantastische prestatie!Bart en Mario naar het NK Masters
Hoewel deze 2 kanjers daardoor ons eigen clubkampioenschap voorbij hebben moeten laten gaan, is dat niet voor niks geweest... Ze waren namelijk erg succesvol op dit NK: beiden eindigden in hun categorie in het eindklassement op de 3e plaats!! Mario behaalde daarnaast 3 afstandsmedailles op de 500m, 1500m & 3000m. Allemaal 3e plaatsen. Bart werd op de 500m ook 3e, hij reed bovendien nog 2 PR's. Dus, uiteindelijk waren ze uiteraard zeer tevreden over de resultaten.

Namens de 5 dorpen feliciteren wij Mario & Bart van harte, we zijn trots op jullie!
Het wedstrijdsecretariaat

25 januari 2014: Clubavond op de Jaap Edenbaan

Zaterdagavond stond onze clubavond -met twee andere clubs op de Jaap Edenbaan- op het programma.
Vanaf 21.40u, wel een wat late aanvang, (maar geen pupil die daar moeite mee had) werden er verschillende afstanden gereden in alle categorieën.
Jammer dat het weer zeer slecht was, de regen kwam echt met bakken uit de lucht en de harde wind was alles behalve gunstig voor de rijders.

Lees meer...

22 januari 2014: Clubwedstrijd in Thialf

logo ThialfDe "recordwedstrijd" van 'de 5 dorpen' in Thialf is weer een groot succes geweest.
Alle deelnemers zijn die dag op tijd in de ijshal aanwezig om in te lopen en te rekken en te strekken: het was dan ook "een heen & weer gedraaf" op de bovenring van de hal.
Met Michel op de foto ! De wedstrijd begon al voor elf uur. De kersverse wereldkampioen sprint van Nederlandse bodem, was nog het uur voor ons bezig met z´n ijstraining. Toen Michel Mulder klaar was met zijn training, kon de ijsverzorging beginnen en de blokjes worden gelegd voor onze wedstrijd.
Ondertussen konden verschillende '5 dorpers' hem feliciteren met zijn wereldtitel sprint, en even snel met hem op de foto. Een hele eer natuurlijk voor onze talentvolle pupillen !Spannende wedstrijd ... !

De wedstrijd is goed verlopen, maar, een wedstrijd is geen wedstrijd met wat perikelen. Eén foute wissel en voor je het weet heb je DQ (= DisQualification) achter je naam staan. Helaas is dat een enkeling overkomen: erg jammer, maar er is weinig -meer- aan te doen...

Maar gelukkig zijn er toch ook door de aanwezige 47 wedstrijdrijders maar liefst 65 PR's gereden (kijk maar hieronder). Een bewijs dat het ijs weer in topconditie was en iedereen een goede voorbereiding heeft gehad.

Lees meer...