28 okt 13 - Verslag herfstvakantie Inzell


Inzell-logo2Deze herfstvakantie ging ik voor het eerst naar Inzell met mijn rijders van de USfaciliteit. We vertrokken op 19 oktober, zaterdagochtend vroeg. De rit ging prima, wel wat file onderweg. Al om 10 over 2 kwamen we aan in zonnig en warm Inzell. Ik had in ons hotel een mooie kamer, begane grond met zelfs mijn eigen tuintje! Al snel na aankomst vond iedereen de weg naar het terras, waar langzaam maar zeker steeds meer mensen aankwamen.

Echter, op zondag begon de ochtendtraining al heel vroeg... : al om 7 uur (!) werd iedereen op het ijs verwacht. We hebben die eerste training nog rustig aangedaan, het echte werk zou verder in de week komen. De rest van de week mochten we trainen op een speciaal selectie uur training. Daar reden dan ongeveer een man of 40 rond.
Het doel van deze week was de techniek van de rijders verbeteren en ijsgewenning. De eerste dagen deden we drie trainingen op een dag, twee ijstrainingen en een herstel duur 1 training op de fiets.
Het weer bleef de hele week goed, dus dat fietsen was prettig te doen.
Inzell-MAA2
Uiteraard werden er ook wedstrijden gereden, de eerste vond al op dinsdag plaats. Daar deden drie rijders van mijn groep aan mee. De resultaten waren boven verwachting! Alle drie hebben hun persoonlijke records aangescherpt. Op dagen dat rijders een wedstrijd hadden, deden die maar 1 ijstraining plus 1 hersteltraining op de fiets, dit om genoeg energie over te hebben voor de wedstrijd. De rest van de groep deed die dag gewoon 2 ijstrainingen.

Woensdag was er ook een wedstrijd: de Adje Keulen-Deelstra wedstrijd. Een wedstrijd voor de jongeren tot en met de B junioren. Bij die wedstrijd reden er 4 rijders van mijn groepje mee. De vijfde kon niet meerijden door een pittige valpartij tijdens de ochtendtraining. Ook deze keer reden mijn rijders alle vier dikke persoonlijke records, een reed wel bijna 5 seconden af op 1000 meter.

Donderdagochtend was uitslaapochtend: de rijders werden pas om 9 uur bij het ontbijt verwacht.'s-Morgens hadden we herstel duur 1 training op de fiets.'s-Middags was er een voorbereiding voor de Supersprint wedstrijd 's-avonds.
De wedstrijd begon om half 5. Ook deze wedstrijd presteerde mijn groep erg goed: allemaal persoonlijke records. Jammer genoeg is 1 rijder onderuit gegaan, hij zat op een dusdanig schema dat hij tweede zou zijn geworden in het klassement over 3 afstanden. (100 + 2 x 300). Dat was stevig balen dus.
Tussendoor moest ik even snel naar het hotel, om wat te kunnen eten, maar werd direct weer langs het ijs verwacht om oudere rijders te kunnen coachen. Met mijn 3 oudere rijders ging het jammer genoeg minder goed. Een dame reed 0,5 seconde van haar PR af. Een rijder was gevallen, en de derde rijder is geblesseerd geraakt. Hij had een zgn. 'Waterspoontje' (bij de start met de punt van de schaats in het ijs steken en daardoor onderuit gaan ... ).

Dirk2Vrijdagochtend hadden we onze laatste ijstraining, na de ijstraining hebben we met een man of 6 nog een leuke ronde gefietst; in het zonnetje. Vrijdagavond hadden we het afscheidsdiner. Omdat iedereen zijn of haar record had verbeterd, had ik beloofd in vol ornaat Oostenrijke kledendracht te komen. Dus uitgedost in Lederhose en alles wat daarbij hoort kwam ik aan tafel, dit tot grote hilariteit van iedereen.

De week werd afgesloten met een gezellige avond in de kroeg.
Zaterdagochtend vertrokken we weer met stralende zon richting Nederland, even voor vijven kwamen we na een vlotte reis weer thuis aan: moe, -erg moe-, maar wel voldaan!

Bedankt iedereen voor zijn/haar inzet en gezelligheid!
Nu gaan we hard op weg naar de Gewestelijke Kampioenschappen.

Dirk van de Velden