Toerschaatsen

Toer2Inleiding
Bij 'de 5 dorpen' kunt u ook terecht voor toer- c.q. recreatieschaatsen.
Als u van schaatsen houdt en op een ontspannen manier iets wil bijleren, bent u op maandagavond van harte welkom op de Jaap Edenbaan. Tijdens deze uren wordt er les gegeven, maar u kunt ook lekker hard of rustig op uw eigen manier schaatsen.
Veel recreanten schaatsen al jaren met elkaar op maandagavond, maar er komen ook steeds meer nieuwe gezichten bij. Een aantal oud wedstrijdrijders vindt het heel gezellig om op een van de twee uren te schaatsen. En als u een keer niet kunt schaatsen op maandagavond, kunt u dit inhalen op een van de publieksuren van de baan, zie voor informatie op de website van de Jaap Edenbaan bij openingstijden.

Voor wie?
Het toerschaatsen is bedoeld voor iedereen vanaf 12 jaar, die graag wil schaatsen en -eventueel- zijn techniek wil verbeteren.

Waar?
Het recreatieschaatsen doen we op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Zie tevens Lokaties (in het 'Quick menu' aan de rechterkant v.d. pagina.)

Wanneer?
Hiervoor kunt u bij ons terecht op maandagavond van 18.20 uur tot 19.20 uur of van 19.40 uur tot 20.40 uur.

Begeleiding/Training?
U kunt tijdens deze uren rekenen op deskundige begeleiding/training op uw eigen niveau door onze trainers: Theo Boers en Floris van den Broeck. Zij geven met veel plezier en al jaren les...

JEB-pasSchaatspas Jaap Edenbaan
Om de ijsbaan op te gaan heb je een schaatspas van de Jaap Edenbaan nodig.
Deze schaatspas is persoonsgebonden en blijft jarenlang bruikbaar! (dus niet aan het einde van het seizoen weggooien!) Ben je al langer lid: aan het begin van het seizoen wordt je pas aautomatisch opgewaardeerd en is gebruiksklaar bij aanvang van de eerste training. Ben je nieuw lid: de toerschaatscommissie vraagt een pas voor je aan bij de baancommissaris van de Jaap Edenbaan. Je kan je pas bij de eerste schaatsmaandag ophalen bij de kassa van de ijsbaan. Eenmalige kosten: €5,-. Ben je je pas verloren: dan kan je rechtstreeks bij de kassa van de Jaap Edenbaan tegen betaling van €5,- een duplicaatpas aanvragen en verkrijgen. Vraag hiervoor wel je pasnummer van je verloren pas bij de toerschaatscomnnissie op.

Verzekering
Aan een schaatsabonnement is ook een verzekeringsbewijs gekoppeld. Deze wordt op de eerste maandagen van het seizoen op de baan verstrekt.

Kosten toerschaatsen
Voor seizoen 2016/2017 zijn de prijzen als volgt:

Contributie 'de 5 dorpen' is voor alle toerschaatsers gelijk: € 63,00

Kosten van het lidmaatschap Jaap Edenbaan voor :
* Jeugd van 12 tot 16 jaar: € 63,00
* Volwassenen van 17 tot 65 jaar: € 105,25
* Senioren vanaf 65 jaar: € 76,00

Eenmalige pas Jaap Eden: € 5,00

KNSB contributie en verzekering: € 5,50

 

Algemeen
Meer informatie volgt vlak voor het seizoen per mail, website of post.
De Algemene Ledenvergadering van de vereniging is altijd op de laatste vrijdag van september.
Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

Meer informatie
Met vragen of voor meer informatie, kunt u mailen met de toerschaatscommissie. Zie voor contactgegevens de Colofon.

Vriendelijke groet, namens de toerschaatscommissie, Karin Peek