12 november 2016: Jeugdschaatsen in Haarlem

Een groot deel van de jeugdschaatsers is zaterdag met de bus naar de ijsbaan in Haarlem gegaan. Het 'schoolreisje' begon bij de Fuik in Kortenhoef en ging via de Ruige Hoek in Ankeveen naar opstapplek Overmeer. Na een heerlijk uur schaatsen op de mooie baan van Haarlem konden ze op de terugweg naar de Sintintocht op tv kijken. Er waren gelukkig ook veel ouders en kinderen met de auto gekomen.

bus 5 dorpen

 

13 december 2016: Schaatspietjes op de baan

Op zaterdag 3 december 2016 bracht de Sint een bezoek aan de jeugdschaatsers op de Jaap Edenbaan. Er waren ook veel schaatspietjes die druk hun rondjes maakten en mee deden met de oefeningen.

Deze 5 dorpen pietjes waren ook van de partij.

5 dorpen pieten

09 jan 16: Verslagen van de Jeugd Elfstedentocht

Ook dit jaar is er weer een Elfstedentocht voor de jeugd gereden op de Jaap Edenbaan.
3 verslagen van jeugdleden, die hieraan hebben meegedaan:

Er is elfstedentocht, je schaatst rondjes en als de bel gaat haal je een stempel op je stempelkaart.
Waar haal je een stempelkaart? Bij je juf of meester.
Waar haal je een stempel? Bij de huisjes op de baan.
Hoe heten de huisjes? Dokkum, Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindelopen, Workum, Bolsward, Harlingen en Frankeren.
Zijn er activiteiten? Er is een koekje en chocolademelk en als je wil kan je gesminkd worden.
Op de baan is er een route uitgezet en er is een bruggetje en de poort van Sneek.
Aan het einde krijg je een medaille in de vorm van een kruisje.
Groetjes Janneke Galesloot, groep Geel

De Elfstedentocht
Het is heel leuk om zo veel rondjes te schaatsen op de Jaap Edenbaan. Daarnaast is het ook heel leuk om een stempel te krijgen aan het einde van iedere ronde. Voor elke Friesche stad waar je aankomt kun je een stempel krijgen. Het was de bedoeling om alle 11 stempels, van iedere Friesche stad, te verzamelen. Tijdens de lange tocht was er de mogelijkheid om koek en sopie te nemen op de krabbelbaan. Het was ook mogelijk om je te laten sminken, zodat je er uitzag met een nep wond! Alles was net echt. Ook was er een echte brug waar je onder door moest schaatsen. Je moest goed bukken! Ook was het mogelijk om onder een kerkje met een boog door te schaatsen. Ook daar was het weer bukken geblazen. Groot en klein schaatsten mee. Niemand had bevroren vingers of tenen! Na een lange en leuke schaatstocht kreeg iedereen een kruisje!!! Ik doe graag volgend jaar weer mee, als de elf stedentocht dan weer doorgaat!
Groetjes, Anouk

Er was weer Elfstedentocht, zoals elk jaar.
En het was ook weer leuk, ook zoals als elk jaar. En het was ook gezellig, je kon je laten schminken, je kon chocolademelk krijgen en ook een koekje. Het stempelen is ook leuk.
De Elfstedentocht werkt zo op de Jaap Eden Baan: je schaatst een aantal rondes, ieder kind een ander aantal. Want, de ene schaatst harder dan de ander en dan wordt er een bel geluid en dan ga je naar het dichtstbijzijnde huisje toe en haalt een stempel.
Aan het eind heb je elf stempels. Als je de elf stempels hebt dan krijg je een medaille.
Sander Bergman

14 mrt 15: Jagermeester voor de jeugd

Jagermeester 2015Op zaterdagmiddag 14 maart vond de jaarlijkse Jagermeester op de Jaap Edenbaan plaats. Dit was tijdens de allerlaatste les voor de jeugd en tevens de afsluiting van het seizoen op de baan.

Elk kind schaatst een vast aantal ronden achter de Jagermeester aan, de begeleid(st)ers geven hierbij het tempo aan.

Lees meer...

27 dec 14: alternatieve wedstrijd van de taskforce

d5d-taskforceZaterdag 27 december was er een alternatieve wedstrijd van de taskforce. Het was daarbij de bedoeling dat je een groepje maakte met twee pupillen en twee junioren erin.
Er werd al een paar keer tegen ons gezegd dat die wedstrijd er aan zaten te komen, het leek mij heel leuk om een keer mee te doen dus vormde ik een groep met Sharon, Timo en Sam, waar ik zaterdags ook mee train. Ik hoorde dat er steeds meer kinderen mee gingen doen en groepjes vormden, uiteindelijk waren er naast ons groepje ook nog twee andere groepjes van 'de vijf dorpen'. Wat dus al erg gezellig bleek te worden.

We hadden die avond eerst training en wij besloten er om 7 uur af te gaan zodat we nog wat konden eten en drinken en even een beetje konden bijkomen. Rond half 8 werden de startlijsten in de kleedkamer gehangen en ik zag al dat mijn groepje al eerste de 600 meter moest rijden.

Lees meer...

Subcategorieƫn